top of page

MEDWAY BELGIUM OFFICIEEL VAN START

MSC kondigt met genoegen de opening aan van een nieuwe vestiging van MEDWAY in België, die eind vorige week van start ging. De nieuwe spoorwegonderneming, die onder MSC's inland logistics partner MEDLOG valt, zal als erkende freight rail operator actief zijn in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk.De nieuwe onderneming bedient klanten die van en naar het noordwesten van Europa verschepen en verzekert de kwaliteit van MSC's intermodale opties in de regio. Vanaf de start zal de Belgische vestiging dagelijkse verbindingen verzorgen tussen de haven van Antwerpen en vier bestemmingen in Duitsland: Neuss, Frankfurt, Germersheim en Wörth Am Rhein. Op middellange termijn zal zij ook de andere belangrijke havens in Noord-Europa zoals Bremerhaven, Rotterdam en Hamburg, verbinden met het binnenland van Centraal-Europa.


De regio is een belangrijke handelszone, met vitale havens voor wereldwijde logistiek en transportdiensten, die een grote verscheidenheid aan goederen vervoeren. Hoewel de dienst open blijft staan voor alle soorten goederen, zal deze vooral het vervoer van witgoed, chemicaliën, producten voor de auto-industrie en voedingsmiddelen vergemakkelijken.


Salvatore Prudente, uitvoerend directeur van MEDLOG, legt uit wat een mijlpaal dit is voor MEDWAY en MEDLOG: "De nieuwe vestiging van MEDWAY BELGIUM breidt de voetafdruk van onze spoorvervoerder in Europa uit. De vestiging van spoordiensten in het noordwesten van Europa stelt ons in staat om verbindingen met onze eigen activa te garanderen en ons aanbod aan huidige klanten uit te breiden. We zijn ongelooflijk trots op het werk dat onze toegewijde teams hebben verricht om ons op dit punt te brengen en kijken ernaar uit om te blijven groeien in de sector van het goederenspoorvervoer.


MEDWAY BELGIUM start met 4 elektrische interoperabele locomotieven. De locomotieven worden geleverd door MEDWAY-partner Alphatrains en de goederenwagens door VTG.


Het verbinden van meer havens in de Europese regio met binnenlandse diensten is belangrijk voor een succesvol intermodaal aanbod en is een doelstelling voor de groei van het bedrijf in de toekomst. Het aanbieden van diensten op maat van de klanten blijft een belangrijk strategisch doel, en MSC en zijn partners streven naar uitbreiding en groei op een manier die deze taak vervult.


MEDWAY is momenteel een spoorwegoperator in Portugal, Spanje en Italië en bezit rollend materieel, geëxploiteerd door partners, in Turkije en India. MEDWAY rijdt meer dan 40.000 treinen per jaar, die meer dan 7 miljoen km afleggen, met een wereldwijde vloot van 110 locomotieven en meer dan 4.700 goederenwagens.


Comments


bottom of page