top of page

TRAFFIC CONTROLLER

Wat houdt de job in?

 

Binnen Medway Belgium is het Traffic Center het zenuwcentrum van onze operaties.

Als Traffic Controller sta je in voor de opvolging in real-time van alle transporten zodat alles veilig en vlot verloopt.

 

Hoe ziet de job er dan precies uit? Hieronder volgt een algemeen overzicht van het takenpakket. 

 

Communicatie speelt een cruciale rol want als Traffic Controller ben je het aanspreekpunt van heel wat verschillende stakeholders en die verschillende werelden breng je samen:

 1. Traffic Center & Planning: Enerzijds coördineer je de real time operations van de goederentreinen, anderzijds kijk je ook al vooruit en coördineer je de planning van treinen die moeten vertrekken. Voor en na elke shift volgt er een overdracht zodat iedereen correct op de hoogte is van de operationele stand van zaken.

 2. Infrastructuurbeheerders: Je staat in contact met Infrabel (België), Prorail (Nederland) en DB Netze (Duitsland) voor zowel rijdende als vertrekkende treinen. Je regelt met hen het real time treinpadenmanagement en bekijkt bij incidenten de operationele opties. 

 3. Treinpersoneel: Het treinpersoneel vertrouwt op jouw informatie. Je houdt hun planning up to date in ons operationeel systeem “Railcube”. Vragen over dienstbegin, incidenten, planningen komen rechtstreeks bij jou terecht. 

 4. Terminals: Je brengt terminals op de hoogte over het operationeel verloop van de treinen. Je vraagt tijdig closings en wagenlijsten op en je bespreekt indien nodig nieuwe slots. Op basis van de schouwingsresultaten laat je de terminal de nodige maatregelen treffen. Je zorgt voor de wagenlijst van de vertrekkende treinen die je volgens de RID-bepalingen en de laadlijst maakt.

 5. Klanten: Je houdt de klant op de hoogte over het operationeel verloop van hun treinen.

 

Het Medway Traffic Center bestaat uit een dynamisch team en uiteraard krijg je waar nodig steeds de nodige ondersteuning van de Operations Coordinator en de collega’s planning, fleet & rostering.

 

Door het 3x8 shiftensysteem zorgen we ervoor dat het Traffic Center 24/7 bemand is. Op maandbasis wordt er volgens een goede work-life balance een planning opgesteld. Daartegenover staan natuurlijk wel mooie uren met veel vrije tijd.  

 

Het Traffic Center werkt in een “3x8 systeem” met een vroege dienst, late dienst en een nachtdienst maar we garanderen een goede work-life balance door:

 • Een stabiel werkrooster waarin je lange tijd vooraf je diensten kent.

 • Telewerk ’s nachts en tijdens het weekend (zolang dit operationeel mogelijk is).

 

Om alle stakeholders te woord te staan is een mondje Duits wel nodig. Frans kan er ook aan te pas komen maar met Engels geraakt je natuurlijk al een eindje. Indien nodig wordt er een vakgerichte opleiding voorzien om je snel op weg te helpen.

 

Wat heeft Medway jou te bieden?

 • Jobzekerheid binnen de MSC-groep (180.000 werknemers wereldwijd)

 • Kwaliteit wordt marktconform beloond, inclusief shiftpremies

 • Vakantiegeld en dertiende maand

 • Mogelijkheid tot fietslease

 • Bedrijfswagen

 • Smartphone met abonnement

 • Maaltijd- en ecocheques

 • Hospitalisatie- en groepsverzekering

 • En natuurlijk, een aangename werkomgeving in een jong bedrijf mét toffe collega’s

Ben je geïnteresseerd in deze vacature?

Stuur dan je volledige CV met motivatie via mail aan BE011-hr.medway@medway.com

Als je aan het gewenste profiel voldoet, nodigen we je graag uit voor een persoonlijk gesprek.

Wens je meer informatie met betrekking tot deze functie? Contacteer dan Roland Vansant via e-mail roland.vansant@medway.com

bottom of page